Kunstgebit reparatie?

Voor een (spoed) kunstgebit reparatie kunt u terecht bij onze Tandprothetische praktijk, klaar terwijl u wacht.
De kosten voor kunstgebit reparatie beginnen bij +/- €6 eigen bijdrage (volledig kunstgebit reparatie is +/- €60, de verzekering vergoedt 90%).

U kunt bij ons terecht voor het repareren o.a. volledige protheses, gedeeltelijke protheses*, frames* en klikgebitten op implantaten.
Het gebit wordt gerepareerd en is gereed in 30 minuten tot 1 uur.

Openingstijden:

Maandag t/m Vrijdag: Kunt u binnenlopen tussen 09:30 en 16.00 uur of bellen voor een afspraak – 010-4231528

Weekend en in de avond: Voor spoed kunstgebit reparaties kunt u bellen voor een afspraak en informeren of wij beschikbaar zijn.

Voor informatie betreffende vergoedingen van reparaties klik hier.

Mijn kunstgebit is kapot, wat nu?

Ga niet zelf uw kunstgebit repareren met superlijm. Het lijkt verleidelijk om zelf uw reparatie te doen met een druppeltje superlijm maar toch is dit af te raden. Het zal niet lang houden en het kunsthars waar uw prothese van gemaakt is reageert namelijk met de superlijm waardoor de uiteindelijke reparatie van het kunsthars problemen kan geven. Repareren van uw gebit moet u overlaten aan de tandtechnicus.

Vaak heeft het breken van het gebit een oorzaak. Wanneer het gebit weer gemaakt is bekijken wij dit in de mond om te beoordelen wat de oorzaak waarom dit stuk is gegaan. Tevens adviseren wij u wat er eventueel gedaan moet worden dit in de toekomst te voorkomen.

  • vergoeding van reparatie gedeeltelijke protheses en frames komt alleen uit uw aanvullend verzekeringspakket

 

UA-99106817-1